FAQ

Jag är 16 år och vill tatuera mig hos er, och jag har Mammas tillstånd, går det bra?

Nej. Vi tatuerar ingen under 18, inte ens med målsmans tillstånd.

Hur gör jag för att boka tid?

Vi tar inga bokningar via telefon eller mail (undantag görs endast vid påbörjade tatueringar, samt om kunden inte bor så att de kan ta sig till studion), detta för att kunna få en bra kontakt med kunden, kolla kundens referenser om den har några sådana, se ytan som ska tatueras, kunna få en uppfattning om vad det kommer ta i tid att färdigställa tatueringen och kunna ge en prisuppskattning. Vi tar även en deposition på minst 500 kronor som vi sedan drar av på slutsumman.

Om jag får förhinder?

Avbokning sker senast 48 timmar innan bokad tid för att depostion ska returneras, annars faktureras du för hela sittningen(undantag görs endast om läkarintyg finns eller vid allvarliga händelser. Vi är inga svin…). Du är självklart välkommen att flytta din tid dessförinnan om du vet att du kommer få förhinder.

Kan man ta sig ett järn innan eller?

Nej, Vi tatuerar inte påverkade personer. Och det gör asont att tatuera sig bakis, bara så att ni vet.

Har ni drop in?

Vi har inte generellt inte drop in, endast tidsbokning, men ibland sker avbokningar eller att ett jobb tar mindre tid än beräknat, då kanske just DU har tur att vi har tid över, men för säkerhets skull: Boka tid i god tid.

Vad ska jag tänka på innan jag blir tatuerad?

Kom frisk, utvilad, mätt och belåten till din bokade tid. Då klarar kroppen påfrestningarna mycket bättre.

Jag har aldrig tatuerat mig tidigare och är nervös för att det kommer göra ont?

Ja, det gör lite ont att tatuera sig. Men det är individuellt exakt hur ont det gör, och vart på kroppen man tatueras spelar också in. Men smärtan är tillfällig och det är helt klart värt det i efterhand! De flesta vill tillochmed ha en till efteråt! Så det är helt ok att vara nervös, men tro oss, vi är jättesnälla!

Hur tar jag hand om min tatuering?

Du kommer få skötselråd och eftervård har vi här på studion. Finns även en flik där du kan läsa allting om du vill plugga lite innan.

Jag ska till Thailand om en månad och jag har tänkt boka tid precis innan, är det så smart?

Nej, du bör inte utsätta din tatuering för sol och bad under läkning, så det är bättre att avvakta 1-2 veckor efter det att du kommit hem och den värsta solbrännan lagt sig. Det första året bör man vara väldigt försiktig i allmänhet när det kommer till solen. Starkaste solskyddsfaktorn du kan hitta är vårt tips.

Jag gjorde en tatuering i Thailand på fyllan, och jag ångrar mig, kan ni hjälpa mig?

Ja, förhoppningsvis går det att göra en så kallad Cover Up. Kom in och visa vad som ska bort så får vi se vad vi kan komma på!

Jag är gravid, kan jag tatuera mig?

Nej, vi tatuerar inte folk under graviditeten. Din kropp har annat att tänka på så vi rekommenderar att du väntar tills du slutat amma.

Hur ställer ni er inför att gadda folk på händer och hals?

Vid Hals, Händer, Ansikte och andra ”extrema” områden så tar vi ett moraliskt ansvar och vi tar ställning från fall till fall. Ett exempel: Kommer en 18-åring in och vill göra sin första tatuering i pannan så säger vi ”Nej” direkt, men kommer någon med mer tatueringar och mer livserfarenhet in med samma fråga så tar vi ställning till det då. Varje fall bedöms individuellt.

Hur är det med hygienen?

Carneval Tattoo är besiktigad av Miljö- och hälsoskyddskontoret och vi jobbar för våra kunders säkerhet och bästa, men som även överensstämmer med de strikt hygienska arbetsrutiner som SRT (Sveriges Registrerade Tatuerare) har ställt som krav. Våra grepp diskas för hand, sedan får de en vända i vårt ultraljudsbad innan de diskas och spritas för att sen få en omgång av vår vakuum-autoklav. Nålar, färgkoppar etc kasseras efter användning. Undrar ni någonting mer om våra hygienrutiner, så är det bara att fråga.

Jag har ju läst massa i tidningarna om det här med färger som är giftiga, andvänder ni farliga färger?

Våra färger är kontrollerade och godkända av EU legislation Resolution.

Undrar ni över nåt annat, slå en pling på 08-300 666 eller maila info@carnevaltattoo.com!

Håkan, Tom

2 Responses to FAQ

 • emma says:

  Hej!
  Undrar ifall det är möjligt att köpa ”presentkort” hos er.
  Min morsa fyller år och jag vet hon vill tatuera sig. Vet det är svårt att uppskatta hur mycket tatueringen kommer kosta. Men det kanske går att lösa på nåt sätt?

  Hälsningar
  Emma

  • carnevaltattoo says:

   Hej

   Ja vi säljer presentkort, bara att kika förbi så löser vi det, sorry för det sena svaret, men vi kollar sällan kommentarer här. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CARNEVAL TATTOO

Tomtebogatan 18
113 38 Stockholm
SWEDEN
Tel: 08- 300 666
info@carnevaltattoo.com


Öppettider:
Tisdag-Fredag 10.00-18.00
Söndag-Måndag STÄNGT

Random Pictures

bild-21-kopia

Senaste kommentarer